6 ruoka-ainetta jotka parantavat seksielämää

1290
6 ruoka-ainetta jotka parantavat seksielämää

Stressi ja sen fyysiset oireet ovat yksi yleisimmistä syistä seksuaalisen halukkuuden hiipumiseen. Tästä johtuen pelkästään stressin vähentäminen auttaa usein palauttamaan halukkuuden normaalille tasolle.

Stressi ei ole kuitenkaan ainoa seksuaalista haluttomuutta auheuttava tekijä. Myös ruokavaliolla on merkittävä vaikutus seksuaalisuuteen. Yksipuolinen tai kokonaan vääränlainen ruokavalio aiheuttaa usein seksuaalisen halukkuuden vähenemistä.

Tässä artikkelissa esittelemme kuusi kasvipohjaista ruoka-ainetta, jotka vähentävät stressin tuottamia haittavaikutuksia, tasapainottavat hormoneja, tarjoavat monipuolisesti vitamiineja ja hivenaineita sekä antavat potkua seksielämään.

1. Punajuuri

Punajuuressa on runsaasti hivenaineita, ja sillä on todettu positiivisia terveysvaikutuksia. Mutta sen suurin etu on nitraattejen runsaus. Runsasnitraattisen ruokavalion on todettu kiihdyttävän verenkiertoa. Urheilijat ovat käyttäneet tätä hyväksi jo pitkään. Kiihtyneen verenkierron myötä happi kulkeutuu nopeammin eri ruumiinosiin, ja tämä parantaa kestävyyttä. Hyöty on sama myös seksuaalisen terveyden suhteen. Kiihtyneen verenkierron myötä myös erektion on kovempi ja kestää pidempään. Tämän vuoksi punajuuri on suosittu ruoka-aine lievien erektio-ongelmien helpottamisessa.

2. Maca

macaMaca on juures, joka kasvaa Perun ylämailla hedelmällissä vulkaanisessa maaperässä. Vain harvat kasvit kestävät kuumia päiviä ja kylmiä öitä yli viiden tuhannen metrin korkeudessa. Maca on kuitenkin erikoistunut näihin olosuhteisiin. Hedelmällisellä vulkaanisella maaperällä on suuri vaikutus macan koostumukseen. Maca sisältää runsaasti hivenaineita, joten sen käyttö voi auttaa hivenaineiden puutteesta johtuvaan hormonitasapainon järkkymiseen. Maca auttaa myös laskemaan stressin nostamia kortisolitasoja. Kortisolitasojen lasku lisää seksuaalista halukkuutta. Seksisuhde saa macasta tarvittavan piristyksen.

3. Kurpitsan siemenet

Kurpitsan siemenet ovat hyvä tapa tankata kehoon hievenaineita, erityisesti sinkkiä. Sinkki lisää seksiviettiä ja sillä on myös tärkeä rooli siittiöiden tuotannossa. Sinkkipitoiset ruuat lisäävät testosteronituotantoa. Korkeammat testosteronitasot lisäävät seksuaalisuutta ja kiihdyttävät siittiöiden tuotantoa. Sinkki ei varastoidu kehoon, joten sitä tulisi positiivisen vaikutuksen aikaansaamiseksi nauttia päivittäin.

4. Chian siemenet

chiaChian siemenet sisältävät runsaasti elimistölle tärkeitä omega-3 rasvahappoja. Elimistö ei pysty tuottamaan omega-3 rasvahappoja, joten ne täytyy saada ruokavaliosta. Tärkeiden rasvahallojen puute vaikuttaa aivojen toimintaan ja lisää masentumisen riskiä. Masennus on yksi yleisimmistä seksuaalista halukkuutta heikentävistä tekijöistä. Chian siemeniä voi käyttää kätevästi korvaamaan kananmunat leipoessa. Lisää kolmeen teelusikalliseen vettä yksi teelusikallinen chian siemeniä, ja anna liota puoli tuntia. Liotetulla chialla on kaikki kananmunan sitovat ominaisuudet.

5. Ruusujuuri

Ruusujuuren on todettu tasapainottavan hormonitasoja stressin aikana. Koska stressi on yleinen seksuaalisen haluttomuuden syy, Ruusujuurella on seksuaalista halukkuutta lisäävä vaikutus, jos haluttomuus johtuu stressistä. Ruusujuuri vähentää noradrenaliinin tuotantoa, jolla on verisuonia laajentava vaikutus. Tämä parantaa verenkiertoa ja koventaa erektiota. Ruusunjuuri on melko katkera, joten sitä käytetään useimmiten jauheena. Jauheen voi sekoittaa esimerkiksi pirtelön sekaan.

6. Lehtikaali

lehtikaaliLehtikaalissa on paljon terveydelle hyödyllisiä ravintoaineita. Lehtikaalissa on runsaasti lehtivihreää, jonka on todettu ehkäisevän tulehduksia. Se myös parantaa liikkuvuutta ja kestävyyttä. Näistä vaikutuksista on luonnollisesti hyötyä myös makuuhuoneessa.